Weekenden i biografen uge 50

BILLETSALG. 'Julemandens datter 3' var igen weekendens mest populære biograffilm og er nu set af 76.000.

Det var endnu en stille weekend hvor i alt 77.000 publikummer valgte at bruge et par timer i biografernes mørke. Det er stort set samme niveau som samme weekend sidste år, og det virker som om publikum har travlt med forberedelserne til julen og afslutningen af året. 

’Julemandens datter 3’ var endnu engang mest populære film og rundede i weekenden 76.000 billetter, mens hhv. spanske ’Den perfekte chef’ og danske ’Fædre og mødre’ var nummer to og tre på weekendens topliste – begge film er i Biografklub Danmarks program.  

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Men som jeg var inde på i sidste uges udgave af klummen, så er der noget stort i vente. Onsdag er der nemlig premiere på den hypede og meget ventede opfølger til en af den nyere biografhistories største succeser, James Camerons ’Avatar’. Filmen fra 2009 kickstartede bølgen med 3D film i biograferne og blev den bedst sælgende film nogensinde på verdensplan med et internationalt billetsalg på knap 3 mia. dollars svarende til svimlende 21 mia. kr.!!! Alene i Danmark rundede ’Avatar’ 1,16 mio. solgte billetter, hvilket ikke er overgået siden. Den kommende ’Avatar: The Way Of Water’ er blevet godt anmeldt de steder, hvor den allerede er åbnet, så det bliver spændende at se, hvordan publikum tager imod filmen her i Danmark.